Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

ΠΕΙΝΟΥΝ 2500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ...

Η ανάγκη  άπορων οικογενειών  να βρουν στήριγμα επιβίωσης αποτυπώνεται  στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ηρακλείου που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο των αναγκών μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από τα μέτρα σκληρής λιτότητας....
Μέσα σε δύο χρόνια, το φαινόμενο των νεόπτωχων  έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και σήμερα στο Ηράκλειο 2500 χιλιάδες οικογένειες χρήζουν άμεσης βοήθειας προκειμένου να επιβιώσουν.
Ο εφιάλτης της ασιτίας χτυπάει την πόρτα των οικογενειών αυτών και απειλεί να τινάξει στον αέρα την όποια κοινωνική συνοχή υπάρχει ακόμη. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που η Πρόνοια δέχεται μεμονωμένα περιστατικά ανθρώπων στα όρια της φτώχειας, επειδή δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις ανάγκες τους για φαγητό.
Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε πολύτεκνες οικογένειες με άνεργους γονείς που δεν μπορούν να βρουν δουλειά και καθημερινά αγωνίζονται για να βρουν τροφή. Η απόγνωση τους αποτυπώνεται στις εκκλήσεις τους για βοήθεια και στην αγωνία τους να καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά τους και τους ίδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: