Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2013

Δεκαπλάσιο φόρο πληρώνουν οι πολίτες σε σχέση με τους βουλευτές

Σε  μείζονες αποκαλύψεις από το βήμα της Βουλής αναφορικά με την σκανδαλώδη φοροαπαλλαγή και πρακτικά "νόμιμη" φοροδιαφυγή των βουλευτών προχώρησε ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Ηλίας Κασιδιάρης. 
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του βουλευτού του Λαϊκού Συνδέσμου ένας ελεύθερος επαγγελματίας πληρώνει 10πλάσιο φόρο από ένα βουλευτή! Το εντυπωσιακό είναι ότι ουδείς από τα τοπικά ΜΜΕ έκρινε ότι αυτή η αποκάλυψη άξιζε έστω και της στοιχειώδους δημοσιογραφικής καταγραφής.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος φέρνει στο φως νέα στοιχεία. Με βάση το εκκαθαριστικό βουλευτή του που δημοσιεύουμε, από τα 47.307,59 ευρώ της αποζημίωσης τα 31.164,54 ευρώ δε φορολογούνται καθόλου! Με απλά λόγια το 66% των χρημάτων που εισπράττουν οι βουλευτές, είναι αφορολόγητο!
 Για να κατανοήσει ο πολίτης το μέγεθος του εμπαιγμού ακολουθούν τα εκκαθαριστικά ενός ελεύθερου επαγγελματία με ατομική επιχείρηση και ενός βουλευτή που έχουν ακριβώς τα ίδια έσοδα (47.307,59 ευρώ). Ο απλός πολίτης πληρώνει φόρο 20.161 ευρώ και ο βουλευτής 2.140 ευρώ (δηλαδή μόλις το 10!)

Δεν υπάρχουν σχόλια: