Κυριακή 23 Μαΐου 2010

«Τα πάντα έχουν γίνει σύννομα»


Διόρισε 36 συγγενείς και συγχωριανούς της


Όλα έχουν γίνει σύννομα» δήλωσε πριν λίγο η υφυπουργός Εσωτερικών, Θεοδώρα Τζάκρη, στο Mega, όπου μίλησε για πρώτη φορά μετά την εμπλοκή του ονόματός της σε διαγωνισμό πρόσληψης προσωπικού στο Μουσείο Πέλλας.

Η υφυπουργός Εσωτερικών επανέλαβε όσα ανέφερε και στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Σάββατο, ότι η ίδια δηλαδή δεν έκανε καμία παρέμβαση ώστε να ευνοηθούν «δικοί της άνθρωποι» στον διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού.

Από την πλευρά του, ο Σεραφείμ Κοτρώτσος, ένας εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Αποκαλύψεις» που έφερε στο φως της δημοσιότητας το θέμα, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη προκήρυξη δεν έγινε από το ΑΣΕΠ, αλλά με την εφαρμογή κριτηρίων του ΑΣΕΠ. Την τελική επιλογή των επιτυχόντων έκανε η ορισθείσα επιτροπή προσλήψεων του Μουσείου της Πέλλας.

Ο κ. Κοτρώτσος επανέλαβε ότι υπάρχουν λαθροχειρίες στην τελική κατάταξη του πίνακα, φέρνοντας ως παράδειγμα υποψήφιο με δύο παιδία, ο οποίος μοριοδοτήθηκε ως πολύτεκνος.

Στο μεταξύ, στην Πέλλα βρίσκεται από το απόγευμα του Σαββάτου το κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στο σύνολο των αιτήσεων και των δικαιολογητικών όλων των υποψηφίων, αλλά και για να διασταυρώσει τη μοριοδότησή τους.

Το κλιμάκιο έχει διορία μέχρι το βράδυ της Τρίτης για να καταθέσει το σχετικό πόρισμα στο Υπουργείου Πολιτισμού και στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο τυχόν περαιτέρω έρευνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: