Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Αυτοκίνητο φορτίζεται μέσω της... βαφής του!

Ονομάζεται Sand Jumper και αποτελεί δημιουργία του σχεδιαστή Λουίζ Πέδρο Φονσέκα για χάρη της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault. Το καινοτόμο όχημα που θυμίζει αυτοκινητάκι παραλίας δεν ξεχωρίζει απλώς γιατί θα είναι ηλεκτροκίνητο ή γιατί θα είναι κατασκευασμένο από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά αλλά γιατί θα αντλεί την ενέργεια που χρειάζεται μέσω της ειδικής νανο-βαφής του!

Συγκεκριμένα η νανο-βαφή θα συγκεντρώνει την ηλιακή ενέργεια η οποία στη συνέχεια θα αποθηκεύεται στις μπαταρίες του οχήματος. Σύμφωνα με τον επινοητή του Sand Jumper, οι μπαταρίες θα χαρίζουν στο περιπετειώδες όχημα αυτονομία 8 ωρών, ενώ ένας ειδικός μηχανισμός τάχιστης φόρτισης θα επιτρέπει ένα πλήρες γέμισμα μέσα σε μόλις 90 λεπτά.

Το εσωτερικό του «πράσινου» διθέσιου οχήματος θα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια πολυτερεφθαλικού αιθυλενεστέρα (ΡΕΤ) και άλλα ανακυκλωμένα υλικά. Μέχρι στιγμής επινοητής και εταιρεία δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για τη μελλοντική εξέλιξη του ευρηματικού αυτοκινήτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: