Δευτέρα, 24 Μαΐου 2010

"ΕΛΕΟΣ! ΒΟΗΘΕΙΑ!"

"Τους βλέπω. Είναι παντού. Ζουν ανάμεσα μας. Έχουν σώμα και ψυχή σαν κι εμάς. Αλλά ζουν εις βάρος μας. Σαν παράσιτα. Σαν βδέλλες που κόλλησαν στο σώμα μας και δε λένε να φύγουν...
Σαν ψείρες, τσιμπούρια που ρουφάνε αίμα και νομίζουν ότι είναι άνθρωποι. Σαν κι εμάς. Και το χειρότερο; Μας φτύνουν. Μας σιχαίνονται. Δε μας γουστάρουν αλλά δε μπορούν χωρίς εμάς.

ΟΧΙ. Δεν είναι εξωγήινοι. Είναι οι αγαπημένοι μας celebrities. Είναι η Στέλλα Μπ., ο Γιώργος Α., η Ζέτα Μ., η Σάσα Μπ., η Ελένη Μ., ΟΛΟΙ αυτοί που ΑΝ τους αφαιρέσεις το επώνυμο, μεταμορφώνονται σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΙΠΟΤΑ. Όλοι αυτοί που σε κοιτάζουν με τουπέ, ΑΛΛΑ αν τους ρωτήσεις “κάπου σε ξέρω εσένα, αλλά που” θα τρέξουν στον επίσης celebrity ψυχοθεραπευτή τους να τους πείσει ότι είναι ΚΑΤΙ! Η Ευγενία Μ., η Τζούλια Α., ο Μένιος Φ., η Όλγα Τ., ο Γιάννης Π., ο Νίκος Ε., η Μαρία Μπ. και ο Φώτης Σ., ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ, μονοπωλούν τις ΔΗΜΟΣΙΕΣ τηλεοπτικές συχνότητες ταΐζοντας μας ΣΚΑΤΑ. ΣΚΑΤΑ, γιατί είναι φθηνά, ΣΚΑΤΑ γιατί δεν έχουν τίποτα άλλο άξιο πάνω τους να δώσουν, ΣΚΑΤΑ γιατί οτιδήποτε άλλο απαιτεί ΚΑΤΙ το οποίο ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ. Και τα κατάφεραν. Φτιάξαν τον κύκλο τους και αλλάζουν μεταξύ τους ρόλους. Και μας το πουλάνε. Και το ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ. Έχουν ΣΤΕΡΕΨΕΙ τα ενδιαφέροντα στη μονότονη ζωή μας και ψάχνουμε ΔΙΕΞΟΔΟ να βρούμε, αλλά πέφτουμε στα ΣΚΑΤΑ. Και μας αρέσει. Και συνεχίζουμε. Και θέλουμε να γίνουμε σαν κι αυτούς, μικροί Θεοί της τηλεοπτικής πραγματικότητας, να ικανοποιήσουμε για ΛΙΓΟ και ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ το λαίμαργο ΕΓΩ μας.

Αλλά όχι. Υπάρχει κι άλλη λύση. Υπάρχει το OFF. Υπάρχει το OFF στο τηλεκοντρόλ που θα με λυτρώσει από όλο αυτό το πολύχρωμο ΚΕΝΟ που χαζογελάει, πειράζεται, αλληλοκατηγορείται και αλληλογλύφεται, παντρεύεται, χωρίζει και ξαναπαντρεύεται ΚΑΙ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ, λες και με ενδιαφέρει. Αλλά και πάλι. ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Έκλεισα την TV, αλλά συνεχίζω να τους βλέπω μπροστά μου, σε εφημερίδες, σε περιοδικά, σε BLOG, συνεχίζουν να ποζάρουν με τρόπο στο φακό στην νυχτερινή τους έξοδο, σε γκαλά, σε εκθέσεις, εστιατόρια, παραλίες, τουαλέτες και κουζίνες, διαβάζω γι' αυτούς σε κοσμικές στήλες, σε άρθρα, σε ρεπορτάζ αλλά ΔΕ ΘΕΛΩ! Θέλω ένα τρόπο να βγω από το αδιέξοδο των μέτρων της κυβέρνησης, θέλω να δω που έκανα λάθος ώστε να αλλάξω, να γίνω ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, να δω πως ζουν οι άλλοι λαοί και ΟΧΙ οι δικοί τους celebrities, θέλω ζωή για να φτιάξω όνειρα και ΟΧΙ ονειρικές ζωές ΚΟΝΣΕΡΒΑ. Αλλά όχι, με ταΐζουν κι άλλους διάσημους, κι άλλους, χώνουν στο μυαλό μου με το ζόρι εικόνες τους όπως με ταΐζε η μάνα μου φακές, μου τραβούν το βλέμμα σε γυμνά στήθη, βρακάκια και νυφικά! ΟΧΙ! Θέλω τη ζωή μου ΠΙΣΩ! Να ανοίγω την τηλεόραση και να την κλείνω κατά δύο μονάδες καλύτερος και όχι χίλες μονάδες περισσότερο ΗΛΙΘΙΟΣ και ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΣ! ΕΛΕΟΣ! ΒΟΗΘΕΙΑ!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: