Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Πτώχευση και κλείσιμο για το Veoh, τη γνωστή υπηρεσία online video

Καθώς το Youtube είχε ήδη αρχίσει να μεγαλώνει και να γίνεται μια από τις πιο επιτυχημένες ιστοσελίδες παγκοσμίως, πολλές παρόμοιες υπηρεσίες άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους. Υπηρεσίες οι οποίες έδιναν την δυνατότητα στους χρήστες τους να δημοσιεύσουν βίντεο στον Παγκόσμιο Ιστό.

Το Veoh ήταν μια από αυτές που ξεχώρισαν, ειδικά μετά την απόφαση του Youtube να απαγορέψει την δημοσίευση βίντεο μεγαλύτερα των δέκα λεπτών σε διάρκεια, οπότε και το Veoh δήλωσε πως οι χρήστες του μπορούν να «ανεβάσουν» σε αυτό βίντεο ανεξαρτήτου διάρκειας.

Σήμερα όμως, το Veoh φτάνει σε ένα άσχημο τέλος, καθώς έχει ήδη κηρύξει πτώχευση και έχει απολύσει όλους τους υπαλλήλους του.

Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας ρίχνουν την ευθύνη για αυτό το τέλος στην μήνυση που είχε καταθέσει κατά του Veoh η Universal πριν από καιρό, μήνυση που οδήγησε σε έναν μακρύ και ακριβό δικαστικό αγώνα. Το Veoh μπορεί στο τέλος να δικαιώθηκε, αλλά πλέον δεν μπορούσε να προχωρήσει τα σχέδια του, που ήταν να βρει κάποιον αγοραστή ο οποίος να θέλει να αποκτήσει τόσο την τεχνολογία όσο και το πολυπληθές κοινό του.

Ο δημιουργός του Veoh, Dmitry Shapiro, δήλωσε πως ναι μεν το Veoh κλείνει, αλλά ετοιμάζει καινούργια πράγματα τα οποία θα δουν πολύ σύντομα το φως της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: