Πέμπτη 17 Απριλίου 2008

Η Κίνα θα εκτελέσει 374 ανθρώπους

Η Κίνα θα εκτελέσει 374 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων,

Κατ' εκτίμηση 374 άνθρωποι θα εκτελεσθούν στην Κίνα κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων αυτού του καλοκαιριού στο Πεκίνο, η Διεθνής Αμνηστία έχει απαιτήσει.

Ένας νέος πίνακας παρουσίασε ότι η Κίνα χρησιμοποίησε επίσημα τη θανατική ποινή 470 φορές πέρυσι. Αλλά μερικοί πραγματοποιούντες εκστρατεία θεωρούν ότι ο αληθινός αριθμός μπορεί να είναι 8.000.

Η ομάδα των ανθρώπινων δικαιωμάτων κάλεσε τους ολυμπιακούς αθλητές και τη διεθνή ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) για να πιέσει για τη μεγαλύτερη ειλικρίνεια για τις εκτελέσεις από τη χώρα υποδοχής.

Το UK της αμνηστίας διευθυντής Kate Άλλεν είπε: «Ως παγκόσμιος ο μεγαλύτερος executioner, η Κίνα παίρνει το «χρυσό μετάλλιο» για τις σφαιρικές εκτελέσεις.

«Σύμφωνα με τις αξιόπιστες εκτιμήσεις, κατά μέσον όρο η Κίνα εκτελεί κρυφά περίπου 22 φυλακισμένους καθημερινά - αυτοί είναι 374 άνθρωποι κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων.

«Ο καθένας που συμμετέχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ειδικά η ΔΟΕ, πρέπει την Κίνα για να αποκαλύψει την έκταση της χρήσης της ποινής του θανάτου, για να μειώσει τα 60 εγκλήματα για τα οποία μπορεί να επιβληθεί και να κινηθεί προς την κατάργηση.»

Το κινεζικό ποινικό δίκαιο καθηγητής Liu Renwen υπολόγισε ότι 8.000 εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2006 στην Κίνα, η οικοδεσπότες της 29$ολιμπιαδας από τις 8 έως τις 24 Αυγούστου. Το US-based ίδρυμα Dui Hua υπολόγισε ότι 7.500 έως 8.000 εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο έτος.

Σχεδόν 70 εγκλήματα μπορούν να φέρουν την ποινή του θανάτου στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της φορολογικής απάτης, τις stealing αποδείξεις Φ.Π.Α, καταστρεπτικές εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας, πωλώντας πλαστή ιατρική γνοματευση, κατάχρηση, που δέχεται τις δωροδοκίες και τις παραβάσεις φαρμάκων.

Σε σύνολο, ο σημερινός πίνακας ένωσης παρουσίασε ότι υπήρξαν 1.250 άνθρωποι που εκτελέσθηκαν παγκοσμίως πέρυσι, κάτω από από 1.591 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών.

Υπήρξε μια μεγάλη άνοδος στον αριθμό εκτελέσεων στο Ιράν - τουλάχιστον 317 άνθρωποι περισσότεροι 177 από την προηγούμενη χρονιά- και τη Σαουδική Αραβία, όπου ο συνολικός ανήλθε από 39 σε τουλάχιστον 143.

Οι περιπτώσεις στο Ιράν περιέλαβαν τη λιθόστρωση στο θάνατο ενός ατόμου για τη μοιχεία, και την εκτέλεση τριών εφήβων που ήταν ηλικίας μεταξύ 13 και 16 κατά την διάρκεια των συλλήψεών τους.

Στη Σαουδική Αραβία, ένας παραβάτης παιδιών ηλικίας 15 ή 16 κατά την διάρκεια της κράτησης του ήταν μεταξύ εκείνων που εκτελέσθηκαν, και ένα άτομο αποκεφαλίσθηκε για «τη μαγεία» και τη μοιχεία.

Πέρυσι η Αλβανία, η Ρουάντα και οι νήσοι Κουκ κατάργησαν την ποινή του θανάτου, που φέρνει το συνολικό αριθμό χωρών σε 135.

Οι εκτελέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες,η ποινής του θανάτου, μειώθηκαν σε 42 το 2007, ο χαμηλότερος

Δεν υπάρχουν σχόλια: