Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΚΙΝΗΤΑ KAI ΣTA ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ


Οι ευρωπαϊκοί ταξιδιώτες μπορούν σύντομα να έχουν μια πιθανότητα να κουβεντιάσουν από τα τηλέφωνά τους κατά την πτήση. Για το νέο σύστημα στην εργασία, τα αεροπλάνα θα εξοπλίζονταν με τους μικρούς κινητούς σταθμούς βάσεων γνωστούς ως κύτταρα pico. Τα κύτταρα θα σβήνονταν κατά τη διάρκεια της απογείωσης, και θα ανοίγονταν μόλις φθάσουν τα αεροπλάνα σε ένα δεδομένο ύψος, το οποίο θα ήταν ένα ελάχιστο 3.000 μέτρων. Τα τηλεφωνικά σήματα θα καθοδηγούνταν στους κινητούς σταθμούς βάσεων, οι οποίοι θα απέστελλαν στη συνέχεια τα σήματα στα επίγεια δίκτυα μέσω μιας δορυφορικής σύνδεσης.

Μια ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ρυθμιστική αντιπροσωπεία έχει δώσει στο σύστημα ο.κ., αλλά καμία αερογραμμή δεν έχει αναγγείλει επίσημα τα σχέδια για να το υιοθετήσει, και πρέπει ακόμα να περάσει μερικές δοκιμές πιο διοικητικές και ασφάλειας πριν προχωρήσει. Για ένα, οι αερογραμμές θα πρέπει να είναι βέβαιες ότι η τεχνολογία δεν παρεμποδίζει τη ναυσιπλοΐα ενός αεροπλάνου ή τα συστήματα επικοινωνιών.

Η υπηρεσία θα είναι πιθανώς πιο ακριβή από μια κανονική κλήση. Ενδεχομένως αυτός θα αποτρέψει τους φλύαρους κάθισμα-συντρόφους από την ομιλία για τις ώρες στο τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: