Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ένα rocket-powered αεροπλάνο που θα επιτρέψει στους τουρίστες για να ταξιδέψουν στο διάστημα είναι στην ανάπτυξη και θα αρχίσει τις πτήσεις σε δύο έτη.

Σχέδια έχουν αποκαλυφθεί για «τα λυγξ», ένα διθέσιο «διαστημικό ταξί», το οποίο θα είναι σε θέση να πετάξει 37miles επάνω από τη γη από το 2010.

Οι πτήσεις θα κοστίσουν επιβάτες £50,000 για ένα ταξίδι στο rocket-powered όχημα που προορίζεται να λειτουργήσει όπως ένα κανονικό αεροπλάνο με την απογείωση και την προσγείωση στους διαδρόμους.

Θα φθάσει δύο φορές στην ταχύτητα του ήχου στην ανάβασή του .Οι εξελίξεις έρχονται ακριβώς μήνες αφότου παρουσίασε Richard Branson τη Virgin του γαλαξιακό SpaceShipTwo, ένα διαστημικό όχημα τουρισμού έξι-επιβατών..

Αναπτυγμένα από την αμερικανική επιχείρηση XCOR, τα λυγξ θα είναι κατά προσέγγιση το ίδιο μέγεθος με ένα ιδιωτικό αεριωθούμενο αεροπλάνο και θα τρέξει με κηροζίνη και το υγρό οξυγόνο.

Ο Jeff Greason, CEO XCOR, είπε: «Τα λυγξ θα προσφέρουν την προσιτή πρόσβαση στο διάστημα για τα άτομα, τους ερευνητές και τους εκπαιδευτικούς.

Οι «μελλοντικές εκδόσεις των λυγξ θα προσφέρουν την πάντα-βελτίωση των ικανοτήτων για την επιστημονική και έρευνα εφαρμοσμένης μηχανικής και τις εμπορικές εφαρμογές.

«Spaceship, κατά προσέγγιση στο μέγεθος ενός μικρού ιδιωτικού αεροπλάνου, θα απογειωθούν αρχικά το 2010

Τα λυγξ θα έχουν μια διατηρημένη σταθερή ατμοσφαιρική πίεση καμπίνα αλλά ο πιλότος και ο επιβάτης θα φοράνε τα κράνη και τα κοστούμια πίεσης για την ασφάλεια. τους

ο Greason συνεχίστηκε: «Οι μηχανές υγρών καυσίμων της θα παράσχουν την ενισχυμένη ασφάλεια, τη διάρκεια, την αξιοπιστία .

Οι επιβάτες στα λυγξ θα χρειαστούν ιατρική γνωμάτευση πριν πετούν και θα εκπαιδευθούν πώς να εκκενώσουν τον πύραυλο και να ενεργοποιήσουν τα κοστούμια.

Μία φορά στο διάστημα, οι επιβάτες θα είναι σε θέση να απολαύσουν τα τοπία από μια θέση συγκυβερνητών. Θα πρέπει να παραμείνουν δεμένοι πάντα.

Ο πειραματικός συνταγματάρχης Rick Searfoss δοκιμής XCOR, ένας προηγούμενος πειραματικός αστροναύτης και ένας διαστημικός διοικητής σαϊτών, είπαν: «Η επιτάχυνση, η έλλειψη βάρους, και η άποψη θα παράσχουν σε σας μια εμπειρία που θα είναι .ανεπανάληπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: