Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Υπόμνημα για τις υπογραφές που συγκεντρώθηκαν από τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, καθώς και από πολίτες, υπέρ του αιτήματος διενέργειας δημοψηφίσματος για το Ασφαλιστικό παρέδωσαν στον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα οι πρόεδροι της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ Ι. Παναγόπουλος και Σπ. Παπασπύρου αντίστοιχα.

«Ενημέρωσα τους προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ο θεσμικός τρόπος αιτήματος για την πραγματοποίηση δημοψηφίσματος ύστερα από πρωτοβουλίες βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης με βάση το άρθρο 44 του Συντάγματος», ανέφερε ο κ. Σιούφας στη Βουλή.

Οι υπογραφές που συγκεντρώθηκαν ανέρχονται σε 424.889.

Σχολιάζοντας την κατάθεση των σωμάτων των υπογραφών στη Βουλή, και «με απόλυτο σεβασμό τους υπογράψαντες», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Π. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι εάν πιστεύουν ότι μπορεί να έχουμε διεύρυνση, αλλαγή ή προσθήκη άλλων διαδικασιών, «το πεδίο είναι ανοιχτό στην επιτροπή αναθεώρησης του Συντάγματος». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η βροντώδης και ισχυρά απουσία (του ΠΑΣΟΚ) από τη διαδικασία αυτή «δεν παράγει αποτέλεσμα».

Τόνισε επίσης ότι δεν πρέπει να δημιουργούμε ψευδαισθήσεις στους πολίτες με λογικές «ελάτε να υπογράψετε διότι κάτι θα γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: