Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΈΛΗΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η εταιρεία Aker Yards ιδιοκτήτρια των ναυπηγείων του Σεν Ναζέρ, προέβη σήμερα το απόγευμα, στην πληρωμή των τριών Ελλήνων όπως είχε αποφασισθεί κατά την πρωινή έκτακτη σύσκεψη στη Νομαρχία.

Με τις επιταγές στο χέρι και το χαμόγελο στα χείλη, ύστερα από 19 μέρες απεργίας πείνας, οι τρεις Έλληνες του Σεν Ναζέρ, εμφανίσθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η ομάδα υποστήριξής τους, αργά σήμερα το απόγευμα. Ανακοίνωσαν ότι από σήμερα το βράδυ τερματίζουν την απεργία πείνας και ευχαρίστησαν τους κατοίκους της πόλης για τη « θερμή τους συμπαράσταση».

Ένας κλητήρας της εταιρείας Aker Yards τους είχε, πριν από λίγο, παραδώσει τρεις επιταγές με το διεκδικούμενο ποσό των 8.000 ευρώ για τον καθένα. Τα εισιτήρια επιστροφής στην Ελλάδα θα τους δοθούν όταν ο γιατρός που τους παρακολουθεί δώσει το πράσινο φως για την μετακίνησή τους.

Οι τρεις Έλληνες θα παραμείνουν στο Σεν Ναζέρ τουλάχιστον για επτά ακόμη μέρες για να ακολουθήσουν το ειδικό διαιτολόγιο που θα τους επιτρέψει να αρχίσουν εκ νέου να τρέφονται φυσιολογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: