Δευτέρα 21 Απριλίου 2008

TON ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ

Για ένα ευτελές χρηματικό ποσό και αφού προηγήθηκε καβγάς, περιέλουσε το μικρό δωμάτιο με βενζίνη ρίχνοντας το θύμα στην πυρά και εξαφανίστηκε έχοντας υποστεί εγκαύματα στα χέρια του. Ο άτυχος άνδρας, με τις φλόγες να ορθώνονται μπροστά του, πνιγμένος παράλληλα από τον καπνό, παραδόθηκε στον πιο φρικτό θάνατο. Μάλιστα μέσα στην απόγνωση, σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθειά του, επιχείρησε να ζητήσει βοήθεια από το αφεντικό του μέσω του κινητού του τηλεφώνου, χωρίς να λάβει όμως απάντηση ποτέ...
Η απίστευτη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε χθες τα ξημερώματα στο χωριό Γαλιά με θύμα έναν 35χρονο Ρουμάνο, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Την ίδια ώρα, εξετάζεται ως ύποπτος ένας νεαρός που προσήχθη χθες αργά το βράδυ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου. Τα εγκαύματα στα χέρια του δράστη, σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ίχνη διάρρηξης στην πόρτα, το κλειδί του δωματίου πεταμένο στο δρόμο και το πλαστικό δοχείο στο προαύλιο με υπολείμματα βενζίνης συνηγορούν ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, αποκλείοντας παντελώς την περίπτωση τυχαίας ανάφλεξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο από τις ενδείξεις, όσο και από τις αποδείξεις που έχει συλλέξει το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, προκύπτει ένα πολύ περίεργο περιστατικό, το οποίο προσπαθούσαν να διαλευκάνουν μέχρι αργά χθες το βράδυ και οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας που μετέβησαν στην περιοχή. Τα πρώτα στοιχεία έκαναν λόγο για έναν καβγά που προηγήθηκε μεταξύ θύτη και θύματος λίγο πριν την τραγωδία.
Συγκεκριμένα, ο άτυχος 35χρονος βρισκόταν στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο και συνάδελφό του από τη Βουλγαρία και έτρωγαν, όταν μπήκε με άγριες διαθέσεις ένα άτομο το οποίο τον κατηγόρησε ότι έκλεψε κάποιο μικρό χρηματικό ποσό από έναν συγγενή του. Αφού του έσπασε το τζάμι της πόρτας, με επιθετική συμπεριφορά έδιωξε το Βούλγαρο και έμεινε με το θύμα για πολύ λίγο. Στη συνέχεια, φαίνεται ότι ξαναγύρισε με εύφλεκτο υλικό για να τον αποτελειώσει με τον πιο φρικτό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: